Kvalita českých kuchyní je stále na problematické úrovni. Je to především proto, že Češi zkrátka nehledí příliš na kvalitu, ale dívají se především na cenu. A cena je hlavním rozhodovacím kritériem i pro majitele restaurací.
Efekt je pak takový, že se pracuje s problematickými potravinami, nekvalitními surovinami a také na nekvalitních nástrojích a jídlo nemůže mít dostatečnou kvalitu, ale za tu cenu si ho koupíme. Je to obrázek nás všech. Jak se k jídlu postavíme, tak ho také dostaneme. Není možné, aby dlouhodobě fungovaly špinavé a nekvalitní restaurace, jak je tomu v celé řadě menších měst. Hygiena je zde na nízké úrovni a kvalita jídla ještě horší. Člověk to třeba hned nepozná, ale pokud by se skutečně zajímal o své jídlo, o jeho kvalitu a o jeho trvanlivost, možná by byl překvapen. Je třeba i sledovat jídelní lístek a polední menu.
Není výjimkou, že se i několik dní po sobě podává stejné jídlo, což je z hygienického pohledu naprostá katastrofa. A podobných věcí je v českých kuchyních daleko více.
obrázek převzat z webu www.freedigitalphotos.net (autor: Rosen Georgiev)