de de de


Novinky:
Home » Bydlení » Obývací stěny pro váš pokoj
Obývací stěny pro váš pokoj
aca3c4d681127a5dcbd69c3156924c0a.image .320x2401

Obývací stěny pro váš pokoj

Obývací pokoj má vytvářet jakýsi středobod celého obytného prostoru. Právě z tohoto důvodu se už několik let bytoví návrháři drží stále oblíbenějšího konceptu propojení kuchyně s jídelní částí a navazujícím obývacím pokojem. Výhody tohoto pojetí jsou nasnadě. Při vaření nejste izolování od dění u stolu či televize.

Při zařizování je třeba vzít v úvahu mnoho kritérií. A jedním z nich může být celkové sjednocení materiálů a barev v tomto multifunkčním prostoru. Jedině tak bude působit celý interiér klidně a neroztříštěně. My se zaměříme na nezbytnou část vybavení obývacího pokoje – obývací sestavy.

Hitem letošní sezóny je retro. Ne každý si ale může dovolit měnit nábytek podle nejaktuálnějších trendů. Jak se dá tedy šikovně pracovat se základním vybavením tak, aby byt vypadal moderně a možná taky čas od času jinak? Trendy nechte na doplňcích a nábytek volte ve stylu, který se vám jen tak neokouká a bude snadno kombinovatelný.

Ideální volbou mohou být obývací stěny moderní bílé barvy. Bílá neutrální barva patří do jednoduchého, střídmého interiéru. Stejně tak vypadá perfektně i v kombinaci s divokými vzory nebo pestrými barvami. Současným hitem mezi bílými obývacími stěnami jsou bílé lesklé povrchy v kombinaci s led osvětlením, které můžete dokonce barevně měnit podle nálady.

Obývací stěnyPokud nepatříte mezi příznivce bílé a zdá se vám příliš chladná, sáhněte po nepřeberné škále odstínů dřeva. Obývací sestavy v odstínu mahagon nebo černý dub vnesou do pokoje klid a zemitost přírody. Působí těžším dojmem, proto se jich vyvarujte v malých místnostech s nedostatkem světla. Pokud nejste rodilí designéři, dejte pozor také na kombinace různých struktur a barev dřeva. Pokoj se světla březovou podlahou, dubovými dveřmi a mahagonovým nábytkem bude působit neuspořádaně a přeplněně.

Kromě barev je třeba si ujasnit množství věcí, které chcete ukládat a tomu přizpůsobit velikost obývací stěny. Potřebujete místo jen na televizi a DVD přehrávač? Chcete si na poličkách vystavit nějaké předměty, nebo naopak schovat spousta drobností za neprůhledná dvířka? Máte hromady knih, na které je radost pohledět? Chcete mít jako třešničku na dortu v obývací sestavě barový koutek plný zajímavých lahvinek? Lidé vyznávající jednoduchost zvolí hladká dvířka se zabudovaným systémem pro otevírání dotekem. Naopak příznivci pestrosti si vyberou skříňky s prosklenými výplněmi či čela zdobená zajímavými úchytkami.

Ať už máte vkus jakýkoliv, přejeme vám hodně radosti při zařizování vašeho bytu a dobrou volbu při výběru obývací sestavy.

Rate this post
Sdílejte článek

3 komentáře

  1. Pěkné a nápadité. Osobně bych si dovedla představit takovouto stěnu u sebe doma.

  2. Zkuste oživit obývací pokoj nějakou nápaditou samolepkou na zeď.

  3. Výběr pěkné obývací stěny je velice důležitý pro inspiraci a čerpání energie. Velice vhodné je stěnu doplnit buď obrazem nebo nějakou jinou dekorací.

Vložit komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Plotové dílce a hliníkové ploty vyřezávané laserem
Bytové dekorace, které se hodí i do vašeho bytu