Každá země světa má svůj specifický pokrm, popřípadě je známa kvůli často používaným ingrediencím a originálním přísadám. Abyste si udělali alespoň malou představu o tom, co milují lidé v odlišných destinacích této planety, přinášíme vám praktický seznam významných gastronomických míst.
V článku najdete
Itálie
Novodobá italská kuchyně má svá specifika a především unikátní chuť. Každého určitě napadnou proslulé a velké pizzy nebo jedinečné boloňské špagety. Hlavní roli hrají rajčata, olivový olej či pšeničná mouka, s níž místní kuchtíci dokáží pracovat na nejrůznější způsoby.
Thajsko a Čína
Jen málokdo ještě neokusil sladko-kyselé kuře či pekingskou kachnu. Pokrmy neodmyslitelně patřící k regionální kuchyni těchto zemí. Velkou dominantou jsou nudle, pálivá jídla a naopak sladké příchutě.
Řecko
Z pohledu světového měřítka je nenapodobitelnou součástí Řecka tradiční balkánský sýr. Vypichována je také kvalita olivového oleje upotřebitelná v chuťově nezaměnitelných salátech. Dominantou tamní kuchyně jsou obvykle masová jídla, mezi něž patří hlavně gyros.
Spojené státy americké
Ač to pro Ameriku vyzní možná trochu špatně, vysloví-li se pojem USA, každému se ihned vybaví široká nabídka světově známých fastfoodů. Jedním z nejtradičnějších pokrmů je tak hamburger, hranolky a k tomu sladká cola.
Indie
Ne nadarmo je Indie označována za průkopníka a zakladatele vegetariánství. I z těchto důvodů je pro zemi typická neutrální příchuť téměř čehokoliv. Ať už si dáte oblíbené maso a zeleninu, vždy se vám dostane minima jakýchkoliv kořeněných přísad.
Mexiko
Nakonec je třeba zmínit i specifickou gastronomii Mexika, kde si své pevné místo našly hlavně Quesadillas a Tacos. Skoro každý pokrm je spojen s oblíbenými ingrediencemi, jako jsou rajčata, fazole, chilli nebo avokádo a česnek.
Obrázek převzat z webu www.freedigitalphotos.net (autor: KEKO64).