Milujete steaky? Pak si je pravděpodobně jednou za čas chcete udělat v pohodlí svého domova. Nechcete trajdat po restauracích a vybírat si z nabídky, které většinou nerozumíte. A tak si koupíte kvalitní maso, pepř a sůl a snažíte se vykouzlit steak, který jste jedli, když jste ještě restaurace navštěvovali. Jenže mnohdy z takového steaku vzejde jenom maso připomínající svou tuhostí podrážku. A co dělat v takovém případě?
Zamiřte si na steak do Steak housu
Pokud vám smíme poradit, zamiřte do steak house v Ostravě. Zdejší restaurace na Stodolní – Bernies, Irish pub, je vyhlášenou luxusní restaurací v Ostravě, kde se dočkáte skvělého, dobře propečeného a marinovaného steaku, po kterém se vám pravidelně budou sbíhat sliny.
Steaky jsou zde připravované tak dobře, jelikož jsou zde kuchaři, kteří masu rozumějí a kteří moc dobře vědí, co si takový steak zaslouží.
Pokud chcete dát domácí přípravě steaků ještě šanci
Jestliže nemáte čas na návštěvu zmíněné restaurace nebo jestliže chcete dát domácí přípravě steaků ještě šanci, máme pro vás několik tipů, jak na dokonalý steak. První pravidlo zní, že na mase by se rozhodně nemělo šetřit. Každý šéfkuchař vám poví, že maso je nejlepší kupovat z jihoamerických nebo severoamerických býčků. Ideální maso na steak je roštěnec, pupek nebo malý ořech, také svíčková či lopatka.
Další pravidlo zní – nikdy nepokládejte maso na studený gril. Maso se zásadně pokládá na už rozehřátý gril, na kterém se maso z každé strany zhruba minutu a půl opéká. Poté se maso peče, a to ideálně při nižší teplotě zhruba dvacet minut.
Než maso vytáhnete z trouby nebo z grilu, přesvědčte se o tom, jak moc je propečené. Čím víc je maso gumovější, tím méně je propečené. Zkoušet pružnost steaku je při přípravě steaku nutnost. Pokud bude pružit jako bláto, ještě ho nechte chvilku na grilu nebo v troubě. Pokud bude vůči stisku odolnější, steak je připraven k podávání.