de de de


Novinky:
Home » Bydlení » Zvažujete kotel na tuhé palivo?
Zvažujete kotel na tuhé palivo?

Zvažujete kotel na tuhé palivo?

Topení v rodinných domech i provozovnách se dá vyřešit pomocí automatických kotlů, které mají tepelnou ztrátu do 50 kW. Jedním z parametrů je i výběr paliva.

Kotle na tuhá paliva

Používanými kotly na tuhá paliva jsou teplovodní kotle na kusové dřevo, kombinované kotle dřevo – elektřina a kotle na pelety. Kombinace s ekvitermní regulací otopného systému přináší zdroj tepla s nejvyššími užitnými vlastnostmi. U kotle na pelety je díky velkému zásobníku paliva a velké kapacitě popelníku umožněn bezobslužný provoz.

  • Kotel může být vybaven různými druhy regulátorů.
  • Základní regulátor ADEX LH REG5 – řídí spalování a modulaci výkonu v závislosti na změnách v odběru tepla otopným systémem.
  • Ekvitermní regulace ADEX Comfort – regulátor automaticky řídí optimální tepelnou pohodu vytápěného objektu, optimální teplotu kotle (i v útlumovém režimu) i nahřívání bojleru TUV.
  • Regulátor ADEX Renes O1 – kombinace regulace kotle jednoduchého jednookruhového otopného systému. Kombinace s dalšími regulátory není zapotřebí.
  • Regulátor ADEX Renes AM – může fungovat pomocí bezdrátového rozhraní až s několika dalšími regulátory. Je možná kombinace vytápění radiátory s podlahovým vytápěním.

Kotel na pelety AM XX LICOTHERM BIO

Kotle na dřevo

Při provozu kotle na dřevo je třeba dodržovat několik hlavních zásad.

  1. Stanoviště kotle je v suchém a dobře větraném prostoru. Je nutné ho zajistit proti přetopení. Některé kotle jsou vybaveny pojistným obtokovým zařízením. Což znamená, že při překročení teploty přes 95 °C spustí pojistná armatura studenou vodu do speciální chladící smyčky zabudované v kotli.
  2. Zajištění dostatečné teploty vratné vody. Vyřešeno automatickým mísícím ventilem a oběhovým čerpadlem s termostatem na krátkém okruhu kotle. Druhou možností je elektronická regulační jednotka s mísícími ventily ovládanými servopohonem. Třetí variantou je zařízení vhodné pro automatický systém nabíjení akumulačních nádrží.
  3. Pravidelné čištění kotle
  4. Zajištění tahu komína.
Rate this post
Sdílejte článek

Vložit komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Plotové dílce a hliníkové ploty vyřezávané laserem
Bytové dekorace, které se hodí i do vašeho bytu