de de de


Novinky:
Home » Auto » Co si představit pod pojmem AdBlue?
Co si představit pod pojmem AdBlue?

Co si představit pod pojmem AdBlue?

Především majitelé dopravních prostředků mohou při pořizování vozu s dieselovým motorem narazit na pojem AdBlue. Jestliže nevíte, co tento výraz znamená a k čemu vlastně slouží, prozradíme vám to v následujících řádcích. Hned na úvod je důležité zmínit, že AdBlue je záležitostí pouze naftových motorů.

Snížení emisí a výfukových plynů

AdBlue je příměs nafty, která má za následek snižování emisí oxidu dusíku ve výfukových plynech. Tento doplněk je tedy nezbytný kvůli legislativě, jíž musí konkrétní automobily splňovat. Pakliže bychom měli zmínit celý technický název AdBlue, bude to Aqueous Urea Solution AUS 32. A jak je vůbec tato kapalina používána v automobilech?

Využívány jsou propracované systémy vstřikování, díky nimž je AdBlue nedílnou součástí systémů odvádějících spaliny. Nutno podotknout, že tato kapalina se v žádném případě nevstřikuje přímo do motorové části, což si spousta lidí myslí špatně. Zaznít by také mělo to, že AdBlue se poprvé objevilo s normou EURO 4 a od té doby je již nedílnou součástí dieselových motorů.

Dolévání AdBlue a spotřeba

Možná si nyní říkáte, kam vlastně nalít AdBlue u vozu, který je touto technologií vybavena? Jednoduše otevřete víčko nádrže, kde se vedle víčka pro naftu obvykle skrývá ještě víčko, potažmo nádoba pro AdBlue. Při tankování vozu tak nejde o žádný složitý proces.

Zároveň se nebojte, že tato speciální kapalina nějakým zásadním způsobem zvýší provozní náklady na váš automobil. Ano, jistě vás budete muset platit něco navíc oproti verzi vozu bez AdBlue, není to však nic hrozného. Co se týče spotřeby, na tisíc kilometrů počítejte asi s 1,5 litry AdBlue. Pořizovací náklady tohoto přípravku se pohybují mezi 20 až 50 Kč. Zároveň můžete být klidní, protože AdBlue není žádným způsobem nebezpečné, nezpůsobuje korozi a váš vůz ani vás samotné v žádném případě neohrozí.

Rate this post
Sdílejte článek

Vložit komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Plotové dílce a hliníkové ploty vyřezávané laserem
Bytové dekorace, které se hodí i do vašeho bytu