Když si vybíráte vybavení do kuchyně, snažíte se především, aby bylo praktické a odolné. Hrnce, talíře, lžíce, vidličky, to vše jsou věci, které budete denně používat k přípravě pokrmů i jejich konzumaci. Při té jde ale ještě o něco jiného, o vizuální zážitek. Při stolování totiž záleží nejen na tom, jak vám jídlo chutná, ale i na tom, jak vypadá. Proto si dejte záležet i na výběru ostatního nádobí na stolování jako jsou podnosy, servírovací mísy, hrnečky a sklenice. Pokud si je zvolíte ze dřeva, budou nejen odolné, ale i krásné. Proč říci ano dřevěným podnosům a dřevěnému nádobí obecně?
V článku najdete
Vysoká odolnost
Dřevěné podnosy jsou neuvěřitelně odolné, což znamená, že výhody dřevěného podnosu můžete využívat po mnoho let. Díky robustní konstrukci jsou odolné proti poškození a opotřebení, což znamená, že budou déle vypadat skvěle. A to je přesně to, co potřebujete. Kromě servírování je tak snadno můžete použít i jako stylovou dekoraci do kuchyně.
Neuvěřitelná rozmanitost
Dřevěné podnosy se vyrábějí ve všech tvarech a velikostech, takže si můžete vybrat takový, který bude dokonale vyhovovat vašim potřebám. Ať už hledáte elegantní dřevěný servírovací tác nebo robustní dřevěnou pracovní plochu, určitě se najde něco, co splní vaše požadavky. Vybírat můžete například ZDE. Dřevěné podnosy můžete využít i jako prkénko pro přípravu potravin a přímo na nich některé kousky naporcovat. To je velmi praktické zejména v případech, kdy chcete podnos využít pro přenos potravin ven na grilování.
Přírodní krása
Dřevěné podnosy dodají estetické kouzlo každému prostoru díky své přirozené kráse a struktuře. V závislosti na druhu použitého dřeva mohou dřevěné podnosy vytvořit hřejivou a příjemnou atmosféru. Dřevěné podnosy jsou navíc nadčasové a klasické, takže vám jistě vydrží dlouhá léta. Abyste o jejich krásu ale rychle nepřišli, nemyjte je v myčce nádobí. Raději je lehce opláchněte vlažnou vodou s trochou saponátu a nechte přirozeně uschnout. To ostatně platí o veškerém dřevěném nádobí, dokonce i o tom s povrchovou úpravou. Vysoké teploty a prudký tlak vody, kterému by v myčce tyto kousky byly vystaveny delší dobu, by jejich strukturu nenávratně zničil.