Očekáváte zahraniční návštěvu a nevíte, které české jídlo uvařit? Pak právě pro vás je tento článek jako stvořený, přestaňte si lámat hlavu a pusťte se do vaření, jež bude náležitě oceněno. Protože česká kuchyně vhodně pohostí všechny.
Smažený kapr a bramborový salát
Jedná se sice o vánoční alternativu, ale i během roku zachutná. Pořiďte chlazeného kapra a zahalte jej do trojobalu a pomalu smažte. Bramborový salát připravte z vařených brambor a dalších nutných surovin jako je sterilovaná zelenina, cibule, hořčice a další. Zapomeňte na majonézu a volte jogurt. Je lehký, snadno stravitelný.
Svíčková a flákota hovězího masa
Poctěte návštěvu originální svíčkovou s přídavkem chutného masa. Jemná a lahodná chuť omáčky skvěle koresponduje s masem a knedlíkem. Ozdobte ji šlehačkou, citrónem nebo lžičkou brusinkového kompotu.
obrázek převzat z webu www.radio.cz/cz/static/vanoce/fotogalerie-kapr