Pro všechny milovníky sladkostí máme více než dobrou zprávu, přijměte naše pozvání do sladké francouzské kuchyně, kde nahlédneme pod pokličku tradičních pokrmů, které pochází z gurmánské Francie. Seznamka právě začíná. Pozor, všechny čtenáře může při čtení honit mlsná.
Čokoládová pěna aneb La mousse au chocolat
Podává se vyhlazená ve skleničkách, jež jsou ozdobeny snítkou máty nebo rozkrojenou zralou jahodou.
Jemné a chutné palačinky zvané pod názvem Crepes
Francouzské palačinky jsou široké jen několik milimetrů a smaží se pouze z jedné strany, a to bez přídavku oleje. Občas se používá lahodná chuť másla. V restauraci je dostanete přeložené do trojúhelníku, nikoliv svinuté do roličky, jak je tomu u nás. Naplněné mohou být na několik způsobů, ořechy, nutellou, hořkou čokoládou, karamelem nebo dozdobeny javorovým sirupem.
obrázek převzat z webu www.freedigitalphotos.net (autor: rakratchada torsap)