de de de


Novinky:
Home » Jídlo » Grilovací sezóna je za dveřmi – a na čem grilujete vy?
Grilovací sezóna je za dveřmi – a na čem grilujete vy?
Grilovací sezóna

Grilovací sezóna je za dveřmi – a na čem grilujete vy?

V jednom z minulých článků s názvem Vařte zdravě s Green pan, jsme se zaměřili na výhody přípravy jídla na pánvi Green pan. V tom dnešním článku, vzhledem k tomu, že jaro letos nastalo skutečně dříve, než obvykle se zaměříme na grilování a grilovací párty pod širým nebem, které s tímto počasím jdou ruku v ruce. To zajisté povzbudí všechny milovníky grilování, jelikož čím dál teplejší a slunečnější víkendy budou doslova lákat k tomu, aby si milovníci dobrého jídla užili dokonalé grilování. A aby mohlo být skutečně unikátní, nejsou třeba pouze kvalitní suroviny, ale hlavně gril jako takový, který by měl plně odpovídat vaši požadavkům a představám.

Profesionální grily rozhodně splní očekávání

Ačkoliv tato kategorie je pro většinu lidí poměrně nedostupným zbožím, dá se říci, že jsou rozhodně špičkou na trhu. Nejčastěji se jedná o velmi propracované plynové grily, jejichž ceny jdou však do více než deseti tisíc korun, a jsou vhodné hlavně pro profesionální použití. Na naší zahradě však stačí něco mnohem menšího, ideálně potom gril na dřevěné uhlí, jelikož právě to dokáže dát grilovanému masu nebo zelenině neopakovatelnou chuť i vůni.

Grilovací sezóna

autor: artur84 (freedigitalphotos.net)

Vybírejte dle velikostí

Při výběru toho správného grilu byste se měli zaměřit hlavně na to, pro kolik lidí jídlo připravujete. Tomu by měla odpovídat i velikost daného grilu, a tak pro menší rodinné akce stačí jistě ty nejmenší soudkové grily. Naopak pro rozsáhlé sešlosti jistě nechcete, aby poslední hosté na jídlo čekali déle než hodinu, a proto se hodí větší grilovací plocha. Ideálně potom gril obdélníkového tvaru, který umožní v případě potřeby i umístění tyče, a to na grilování například kuřete. Díky tomu tak získáte perfektní možnost, jak jeden víkend připravit chutné steaky, a druhý den zmíněné grilované kuře.

Grily spojené s udírnou – jedinečná kombinace

Rozhodně však není gril pouze něčím, na čem připravíte maso na roštu. Existují totiž natolik sofistikovaná řešení, která vám umožní jak základní grilování masa, tak i jeho uzení v příslušné částí. Ideální kombinace k tomu, jak si pochutnat na skutečných delikatesách, které se s těmi kupovanými rozhodně nedají srovnat. To ostatně potvrdí každý, kdo někdy udil ve své vlastní udírně.

A stejně jako může být užitečná udírna, může být užitečný i zahradní krb. Ideální možnost do vašich altánů, kde se díky němu můžete nejenom zahřát, ale zároveň vám umožní také v jeho prostoru grilovat. A navíc se nemusíte nijak výrazně lopotit se samotnou stavbou, jelikož dnešní možnosti nabízejí koupit si již hotový výrobek, který zkrátka umístíte, kam potřebujete, zatopíte a můžete začít svou grilovací párty.

O každý gril je samozřejmě nutné i náležitě pečovat

A aby bylo připravené jídlo vždy té nejlepší kvality, je nutné zaměřit se i na to, aby byl váš gril vždy dokonale čistý. Ideální je tedy po každém grilování jeho povrch dostatečně vyčistit a odmastit, a to ideálně specializovanými přípravky, které jsou na grily jako takové určené. Jedině tak si budete moci užívat dokonalý požitek z připraveného jídla.

Rate this post
Sdílejte článek

Vložit komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Plotové dílce a hliníkové ploty vyřezávané laserem
Bytové dekorace, které se hodí i do vašeho bytu