Hranolky představují v restauracích oblíbenou přílohu k jídlu. Stejně jako existuje několik druhů hranolků, existuje také několik způsobů jejich podávání. Můžete je vložit do krabičky na hranolky, do sáčku nebo napíchnout na špejli a podávat jako špíz. Jaký způsob byste měli zvolit? Je lepší vsadit na krabičku na hranolky nebo na kornout? Přečtěte si, které obaly na hranolky jsou nejpraktičtější a proč.
V článku najdete
Obaly na hranolky pro prodej s sebou, pro rozvoz i servírování v restauraci
Obaly na hranolky https://www.hollypowder.cz/produkty/sacky-na-hranolky/ se vám výborně osvědčí, pokud budete hranolky prodávat s sebou i v restauraci. Ať už máte v nabídce rozvoz jídla na objednávku nebo ho prodáváte zákazníkům na místě, vhodný obal na hranolky vám usnadní jejich servírování estetickým a pohodlným způsobem.
Co to znamená „vhodný obal na hranolky“? Je to takový obal, který bude vyhovovat vašim potřebám, pěkně vypadat a bude praktický. Takový, který umožní zákazníkům pohodlnou konzumaci, vám pohodlnou přepravu a nebude mít nepříznivý vliv na prodávaný obsah. Než se rozhodnete pro nákup konkrétních obalů, přečtěte si, které řešení bude nejlepší odpovědí na vaše potřeby.
Krabičky na hranolky v ekologické verzi
Kartonové tácky a krabičky jsou rozhodně ekologičtější řešení než plastové talířky. Jestliže nevíte, jaký obal zvolit, určitě se vyplatí vsadit na řešení, které jsou šetrná k životnímu prostředí. Zákazníci stále častěji věnují pozornost tomu, jaké výrobky používá daná restaurace a hodnotí ji z hlediska ekologie. Pečovat o planetu je dobrá věc. O pověst podniku v této souvislosti určitě také.
Tácek nebo krabička na hranolky? V čem podávat tradiční belgické nebo vlnité hranolky?
Papírové obaly na hranolky mají různé tvary a velkosti. Restaurace rychlého občerstvení často sázejí na papírové tácky. Ty umožňují pohodlné servírování i konzumaci. Můžete na nich podávat jakýkoliv druh hranolků, opékané brambory nebo krokety. Tácky se sice výborně osvědčí v restauraci, při rozvozu jídla je však jejich použití dost problematické.
Pro rozvoz jídla bude skvělým řešením krabička na hranolky s praktickým uzávěrem. Dobře ochrání hranolky při převozu a umožní, aby dorazily k zákazníkům v neporušeném stavu. Materiál, ze kterého se krabičky na hranolky vyrábějí, má často speciální ochrannou vrstvu. Právě díky ní obal nevsakuje olej a odolává vzniku mastných skvrn.
Sáček na hranolky
Jaké jsou výhody papírového sáčku na hranolky? Je především velmi lehký a hodí se nám, když chceme zabalenou porci hranolků položit na krabičku s burgerem nebo kyblík naplněný zlatavými kousky kuřete. Sáček pojme přesně tolik hranolků, kolik by měla mít jedna porce, a proto bude optimálně naplněný a lákat k ochutnání.
Kapsa na hranolky, kornout nebo sáček se perfektně vejdou do ruky. Právě z nich se nejlépe pojídají hranolky během chůze po promenádě. Jsou lehké a praktické. Díky nim se vám bude pohodlně servírovat jídlo „přes ulici“ a snadno oddělíte hranolky od ostatního jídla.
Špejle na bramborové spirály
Už před dekádou se v nabídce restaurací rychlého občerstvení objevily bramborové spirály. Přestože čas běží, móda na tuto pochoutku stále ještě neopadla. Toto zajímavé řešení se stalo součástí streetfoodového menu a rádi po něm sáhnou milovníci bramborových pochoutek. Správně nakrájené, kořeněné brambory smažené na špejli a můžete servírovat v restauraci i tzv. s sebou.
Ať už prodáváte tradiční hranolky, bramborové spirály nebo alternativní pochoutky z topinamburů či batátů, pro váš úspěch je klíčový správný výběr obalu na hranolky. Aby kapsa, tácek nebo krabička plnily svou roli, musejí odpovídat tomu, jak chcete hranolky podávat. Věnujte také pozornost jejich zpracování. Kvalita a druh materiálu, ochranná vrstva a také estetické zpracování mají obrovský význam. Vhodně zvolený obal účinně ochrání hranolky při rozvozu jídla, umožní udržet jejich odpovídající teplotu a žádoucí křupavost.