Itálie je sama o sobě oblíbená hned pro několik předností, mezi něž patří samozřejmě také kuchyně. V jejím podání se budete oddávat masu, zelenině, rybám a těstovinám, které jsou nedílnou součástí mnohých jídelníčků.
Pokud začneme od samotného prvopočátku stolování, bude to polévka Acquacotta, u níž hrají zásadní roli především rajčata. Z masitých surovin jsou často připravovány kuřecí a telecí speciality, které se obvykle dusí a grilují. Velké zastoupení mají i ony zmiňované ryby ve spojení s mnoha stovkami druhů těstovin – mezi ně patří špagety, raviolli, lasagne, bucatini, penne, fusilli, atd.
Pokud se řekne italská kuchyně, jistě by se vám měla vybavit také osobitá a bohatá pizza, která je prezentována v obrovských průměrech. V této slunné zemi se produkují i vynikající sýry, salámy a uzeniny. To vše je dochucováno tamním typickým kořením, kterým je bezpochyby bazalka.
Obrázek převzat z webu www.freedigitalphotos.net (autor: Apolonia).