Zkuste si letos vypěstovat sami nějaké bylinky nebo zeleninu. Radost z vlastní mini zahrádky daleko převýší tu práci a čas, co budete zahradničení věnovat. Bylinky Za oknem nebo na balkóně se s úspěchem daří mnoha druhům bylinek. Pěstovat si můžete aromatickou bazalku, která se hodí do všech rajčatových pokrmů, na pizzy nebo salát caprese. Z květináče můžete celé jaro a ... Číst více »
Jídlo
Zdravé večeře pro zahřátí
Zima se sice letos v celé své kráse moc neukázala. Přesto po dni plném šedi máme chuť na něco teplého. Jak si takovou večeři oživit, okořenit a dodat jí na barevnosti? Využijme tepelně upravenou zeleninu. Dodá nám vitamíny, prospěje zažívacímu traktu a z večerního talíře svými barvami zalahodí i oku. Pestrobarevná zelenina Skvělou večeři téměř bez práce může být pečená ... Číst více »
Nápojové automaty a kávovary do firem
Poskytujte svým zaměstnancům benefity, mezi něž mohou patřit například nápojové automaty. Kvalitní a moderní zařízení, prostřednictvím nichž si lze natočit teplou nebo studenou vodu, a to bez jakýchkoliv nečistot nebo chloru. Produkty tohoto charakteru jdou mnohem dále, než kdysi, čehož může být důkazem například kávovar na kapsle. Káva je totiž praktickým životabudičem a je prokázáno, že při jejím pití v zaměstnání ... Číst více »
Domácí čaje pro zahřátí
Chladné počasí a pološero celý den náladu zrovna nezlepšuje. Uvařte si tedy po příchodu z práce nápoj pro zahřátí. Zázvorový čaj Kořen zázvoru má kromě výrazné chuti i velice zdraví prospěšné látky. Oceníte je hlavně při nachlazení. zázvor prohřívá organismus a působí proti zánětlivě. Zázvor můžete uchovávat při běžné pokojové teplotě. Chcete- li zabránit jeho brzkému vysušení, zabalený do ubrousku ... Číst více »
Jak si vychutnat vaši oblíbenou kávu?
Patří káva mezi váš zamilovaný nápoj bez něhož si svůj den dokážete jen stěží představit? Jak si kávu připravujete třeba na cestách? Prostě všude tam, kde není k dispozici kvalitní presovač? Itálie – moka konvička Představíme vám tradiční italskou přípravu kávy pomocí velice krásné nádoby – moka konvičky. Není nijak nákladná. K přípravě kávy vám bude stačit obyčejná elektrická ploténka. ... Číst více »
Frozen yogurt spojuje zdraví, svěžest a nevšední zážitek
Pokud patříte mezi požitkáře, kteří rádi ochutnávají nové věci, ale zároveň jim není tak úplně jedno, čím se stravují, Frozen yogurt by Vám určitě neměl uniknout. Frozen yogurt nejen pohladí Vaše chuťové pohárky, ale zavede Vás také do Yogoterie, která Vám ukáže, nový rozměr podávání a vychutnávání zdravých produktů. Frozen yogurt podporuje Vaši fantazii Frozen yogurt je nejlepším důkazem, že ... Číst více »
Pankrácký rynek – to pravé místo pro nákup poctivých potravin
Nakupujte zdravé a čerstvé suroviny od lokálních dodavatelů pod jednou střechou, a to po celý rok. Jedinečný koncept nabízející spojení nákupu potravin vysoké kvality a také jeho konzumace nabízí Pankrácký rynek. Za vznikem stojí známá osobnost gastronomie, šéfkuchař Filip Sajler. Své znalosti a zkušenosti z oboru se rozhodl vložit do toho, čemu rozumí nejlíp. Na rynku se tak denně od ... Číst více »
Poznejte řeckou gastronomii
Stejně, jako velké množství středomořských lokalit, také Řecko se pyšní svojí osobitou a zajímavou gastronomií. Pokrmy, jež jsou podle velice specifické chuti rozpoznatelné již po prvním soustu, respektive jejich země původu. Dnes vás seznámíme s nejtradičnějšími pochutinami této prosluněné destinace, které vám představíte v následujícím členění. Předkrmy Hlavní pokrmy Dezerty Řecké předkrmy Každý asi správně tuší, že předkrm je i v této zemi ... Číst více »
Milujete buřty a pivo? Spojte si je v jediný recept a pochutnejte si
Uzeniny v dnešní době miluje snad každý. A není se čemu divit, jelikož jsou pochoutkou po generace. Samozřejmě v poslední době se hlavně v supermarketech můžeme setkat s tím, že už nejsou, co bývaly. A poté recepty z nich, jako třeba buřty na černém pivu, rozhodně nemusí být tak dobré, jako dříve. Pokud však kvalitní uzeninu, tedy kvalitní buřty skutečně koupíme, je jasné, že si ... Číst více »
Mlsání a přitom jemné pálení na jazyku – to je čokoláda s chilli
Čokoládu jistě miluje každý z nás. A ačkoliv je to už mnoho let, co první čokoláda vznikla, její dokonalou chuť si v dnešní době chce vychutnat opravdu každý. A v tomto ohledu se rozhodně není čemu divit, jelikož čokoláda je zkrátka neodolatelná. V tomto ohledu je třeba říci, že nikoho již nepřekvapí různé příměsi, jako je kandované ovoce, nebo oříšky. Co je ale svou ... Číst více »
Jak udělat pampeliškový med?
Med je pro mnohé skutečnou delikatesou, který používáme například při mazání na pečivo, jako základ různých dresinků, ale třeba také při vaření, nebo při slazení čaje. Pokud nechcete med kupovat, nasbírejte si pampelišky a vyrobte si vlastní. Pojďme se tedy společně podívat na to, jak udělat ten správný pampeliškový med, aby měl požadovanou konzistenci, chuť a samozřejmě také barvu. Přísady ... Číst více »
Upečte si vlastní chléb. Základem je kvásek
Chléb je nazýván někdy jako boží dar, a to hlavně proto, že byl odnepaměti součást naší kuchyně. I nyní má samozřejmě chléb své místo, ale rozhodně jeho kvalita není vždy stejná. Vzhledem k nedodržování různých postupů a norem, a vzhledem k mnoha náhražkám zkrátka nemusí být kupovaný chleba takový, jak si přejeme. V tomto ohledu je samozřejmě ideální najít jiného pekaře, nebo si ... Číst více »
Grilovací sezóna je za dveřmi – a na čem grilujete vy?
V jednom z minulých článků s názvem Vařte zdravě s Green pan, jsme se zaměřili na výhody přípravy jídla na pánvi Green pan. V tom dnešním článku, vzhledem k tomu, že jaro letos nastalo skutečně dříve, než obvykle se zaměříme na grilování a grilovací párty pod širým nebem, které s tímto počasím jdou ruku v ruce. To zajisté povzbudí všechny ... Číst více »
Vařte zdravě s Green pan
V poslední době to mnoho lidí všech generací táhne především do kuchyně, kde se s pomocí kvalitních surovin snaží vytvořit skutečně delikátní pokrm. Aby skutečně vznikl, záleží nejenom na surovinách a na kuchařském umění, ale i na tom, jaké je vlastně používáno nádobí. A mezi jedno z nejkvalitnějších patří rozhodně pánve Green Pan. Užijte si zdravé vaření Velkou výhodou dané pánve je rozhodně ... Číst více »
Využijte obchodní snídaně k prospěchu svému
Každý businessman, společnost či podnikající jedinec, se ženou za jediným. Rozvíjet své podnikání tím správným směrem, získávat novou klientelu a samozřejmě nabývat odpovídajících zisků. Sen každé firmy, kterého lze docílit různými způsoby. Jedním z nich je i networking, respektive přirozená aktivita, jak získat nové obchodní partnery, domoci se dalších kontaktů a především realizací samotného obchodu. Obchodní snídaně, které jsou mnohdy nazývány, ... Číst více »
Reklamní nosiče a jiné vybavení restaurací
Vlastníte restaurační zařízení, které chcete náležitým způsobem vybavit a zviditelnit? Máte zájem o kompletní vybavení, které bude šito přímo na míru a dotaženo do posledního detailu? V tom případě uvažujte o společnosti tkf.cz, která prezentuje program TKF HORECA, jež je určen jak pro restaurace, tak pro hotely a jiná gastronomická zařízení. Vybavení restaurací, které je řešeno na velice profesionální úrovni a ... Číst více »
Kouzlo italské kuchyně
Itálie je sama o sobě oblíbená hned pro několik předností, mezi něž patří samozřejmě také kuchyně. V jejím podání se budete oddávat masu, zelenině, rybám a těstovinám, které jsou nedílnou součástí mnohých jídelníčků. Pokud začneme od samotného prvopočátku stolování, bude to polévka Acquacotta, u níž hrají zásadní roli především rajčata. Z masitých surovin jsou často připravovány kuřecí a telecí speciality, které se ... Číst více »
Zelený čaj prospívá zdraví a podporuje pohodu
„Starého psa novým kouskům nenaučíš,“ říká se. Zavedených stereotypů se mnozí jen stěží zbavují, a pokud jde například o jakousi životosprávu, pak to platí dvojnásob. A přitom často stačí jen málo k tomu, aby člověk udělal alespoň něco pro své zdraví. Mezi to „něco“, by se klidně dalo zařadit třeba pití zeleného čaje. O jeho léčivých účincích, jak tvrdí zejména jeho ... Číst více »
Jak chutná islandská kuchyně?
Patříte-li mezi milovníky dobrého jídla a s chutí poznáváte různé světové kuchyně, neměla by vaší pozornosti utéci ta islandská. Právě ta se skládá především z ryb, mořských plodů a skotu. Ryby jsou v této zemi ostatně součástí kdejakého kulinářského díla. Mezi nejznámější pokrm patří bezpochyby Hákarl, který je vyprodukován z grónského žraloka. Dopřávat si však můžete i sleďů, které v jídelníčku hledejte pod názvem ... Číst více »
Kvalita českých kuchyní
Kvalita českých kuchyní je stále na problematické úrovni. Je to především proto, že Češi zkrátka nehledí příliš na kvalitu, ale dívají se především na cenu. A cena je hlavním rozhodovacím kritériem i pro majitele restaurací. Efekt je pak takový, že se pracuje s problematickými potravinami, nekvalitními surovinami a také na nekvalitních nástrojích a jídlo nemůže mít dostatečnou kvalitu, ale za tu ... Číst více »