Plně profesionální gastronomické provozovny nemohou fungovat bez špičkového kuchyňského vybavení, které zajistí nejen úsporu času i energie.
V článku najdete
Gastronomické vybavení na špičkové úrovni
Žádná moderní provozovna, ve které se připravují pokrmy, se neobejde bez profesionální vybavení. To slouží nejen k usnadnění práce zaměstnanců, ale také k uspokojení vysokých hygienických nároků. Mezi gastro vybavení, které je na špičkové úrovni, patří profesionální konvektomat. Zařízení, které dokáže uspořit nejen náklady, ale i velkou spoustu času tím, že se v něm dají připravit desítky porcí najednou. Do základní výbavy bude jistě patřit i varný kotel, smažící pánev, fritéza a sporák.
- Ve své provozovně se neobejdete ani bez kuchyňského nábytku, u kterého je ideálním materiálem nerez.
Myčka nádobí je nezbytným základem
Velkými pomocníky v gastro provozovnách jsou profesionální myčky nádobí. V této oblasti máte mnoho možností výběru. Vzhledem k vysokým hygienickým nárokům je ale nutné mít skutečnou kvalitu. Práce nekvalitního zařízení by se jistě nepříjemně objevila. Na našem trhu je několik značek, které uspokojí i toho nejnáročnějšího provozovatele restauračního zařízení.
- Pokud si nejste jisti, která by svým vybavením přesně odpovídala vašim požadavkům, pak se stačí obrátit na odborníky, kteří vám pomohou s výběrem i uspořádáním.
- Volit můžete v kategorii malých podstolových myček až po velké tunelové pásové myčky do velkých provozoven.
Chladící zařízení
Do základního vybavení gastro provozoven pochopitelně patří i různá chladící a mrazících zařízení. Kvalitní vybavení v této kategorii je vyráběno ve dvou variantách.
- Pro luxusnější provozovny můžete vybrat nerezovou ocel.
- Postačí-li levnější varianta, pak vaše požadavky splní smaltovaný plech kombinovaný s plasty.
Vnitřní zařízení je vždy v souladu s ekologickými požadavky a s nároky na hygienické podmínky. Při volbě gastro lednice je zapotřebí uvažovat i o tom, kde bude stát. Ne každá je vhodná například do místnosti s velice vysokou teplotou anebo na místo vedle pečící trouby.